Ágoston Zoltán: „Világos volt, hogy erősíteni akarjuk a stábot, eredményorientált edző érkezik”

2017.05.08 21:58

„Minden évben elsők szeretnénk lenni, de a realitás más” / Szpisljak edzéseket is látogat majd a következő hónapban                                       

Mai hír, hogy Zoran Szpisljak irányítja a következő szezontól a ZTE FC-t. A váltásról, Zoran Szpisljakról, a jövő évi célokról, tervekről és a stáb összetételéről Ágoston Zoltán vezérigazgatót kérdeztük.

-          Adódik a kérdés: miért Zoran Szpisljak lesz nyártól a vezetőedző, mért rá esett a választás?

-          Régóta ismerem, elég eredményorientált, karakteres edző. A legutóbbi rendszerünkből pont a karakter hiányzott, hogy legyen egy hadvezér. Minden munkát, amit edzéseken bele kell tenni, azt a jelenlegi edzői stábbal is megcsinálták a fiúk. Sanyi (Csató Sándor-a szerk.) új vezetőedző volt, így ezt a pluszt nem tudta hozzátenni, ezért néhány kétes kimenetelű meccsből nem jöttünk ki jól. Egy fiatal csapatnak talán többet tud segíteni egy NB I-et megjárt edző, akinek külföldi tapasztalata is van. Az sem elhanyagolható, hogy azon két-három edző közé tartozik, aki a mi későbbi tervünket, a feljutást elérte az elmúlt pár évben.

-          Miért jelentették be már most az új vezetőedzőt, miért nem vártak ezzel a szezon végéig?

-          Világos volt, hogy erősíteni akarjuk az edzői stábot, hozzáteszem, télen felvetődött, hogy alulról hozzunk olyan segédedzőket, akik segíteni tudják a munkát. Ilyet nem nagyon találtunk, utána jött az ötlet, hogy Szpisljakkal vezetőedző pozícióban gondolkodjunk. Hogy miért most? Nem akartuk, hogy elkeljen, máshova elígérkezzen, illetve minél előbb elkezdi a munkát, annál kisebb az esélye annak, hogy 4-5 hét elmegy az ismerkedéssel. Hetente egyszer már most is le tud majd menni edzésre megnézni a csapatot, a meccseinken is ott lesz, el tudja majd mondani, kik férnek bele az elképzelésébe, melyik posztokon kéne erősíteni. Szeretnénk ilyen módon kihasználni a következő hónapot, hogy ne teljesen új edzőként kezdje majd a nyári felkészülést.

-          Mi lesz az elvárás az új vezetőedzővel szemben?

-          Hogy fejlődjön a csapat és jó edzéseket tartson. Hogy hányadik hely? Most a 33. fordulóban járunk, és még mindig nem tudom megmondani, hányadikak leszünk a szezon végén. A jövő évben elsők szeretnénk lenni, ez minden évre igaz. A realitás más. A célkitűzés az, hogy olyan edzői stábunk és csapatunk legyen, ami harcban van a feljutásért. Négy-öt játékost kéne igazolnunk ehhez. Ha már jobban fel tudjuk térképezni a mezőnyt, ki fogjuk mondani a komoly célt, ha reálisnak gondoljuk. A tulajdonosi részről mindig elvárás a feljutás, ami normális is, nekem viszont a realitással kell foglalkoznom. Az első bajnoki mérkőzés előtt a tulajdonos ki fogja adni a stratégiai irányt.

Ágoston Zoltán elmondta azt is, hogy Csató Sándor biztosan folytatja a ZTE-nél munkáját a felnőtt csapat másodedzőjeként. A kapusedző, Vlaszák Géza személye nem valószínű, hogy változni fog, azt azonban, hogy a jelenlegi másodedzővel és erőnléti edzővel az új szakvezető együtt akar dolgozni, vagy saját embert hoz a stábba, még a jövő zenéje.

Elérhetőség

ZTE FC szurkolói honlap ztefutballhonlap@gmail.com